Ananevi Türk mutfağında yaygın olarak kullanılan baharatlar sofralara baharat tren. Bahar, köklü evveli ile Türk ekmek harsünün merkezinde yer almaktadır. Bahar yahut ana gereç olarak yemeklerde, yumuşaklarda, turşularda, reçellerde özellikle olmak üzere katı çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, çoğunlukla tercih edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, toz biber, nane, pul biber ve tarçın adı verilen baharatlardan sadece bir kısmı kendine özgü özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çeşit baharat genel olarak her yemekte uygunluklarına gereğince kullanılmaktadır. Baharatları ekmek pişirirken kullanabilir yahut yemekten sonra demleyebilirsiniz. Amelî yemeklerde güzel oranlarda kullanabildiğiniz dakika, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi katkısızlar. Hatta tabiatın deposundan mevrut baharatların iyileştirici etkisi evetğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza hitap eden en katkısızlıklı besinlerin başında gelir. Bütün bu özelliklerin canipı silsile yemeklerinizi biraz değiştirmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli baharat çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziki yapı, zevk, nitelik yahut tasarruf amacı kadar farklı alanlara gereğince farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e yakın baharat çeşidi vardır. Adlandırma her durumda farklıdır. Bahar adları, hazırlanışlarındaki ana üstelikşenle aracısız ilişkili olma eğilimindedir. Baz olarak baharat çeşitleri fiziki özelliklerine gereğince toz, kuru ve taneli olmak üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak malum en yaygın baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü baharat aynı zamanda yumuşaklıkları ile bilinir ancak yemeklere bile eklenebilirler. Türap baharatlar ise çok yaygın oldukları derunin derunlerinde nitelik farklılıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi alelumum safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve alelumum ekmek pişirmede kullanılırlar. Yeşil toz baharatlar balaban ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten yapılan baharatlar kayıt ve deruneceklerde kullanılır. Özellikle baharat karışımları ile şifalı derunecekler hazırlayabilirsiniz. Geniş toz baharatlar ortada üçüncü nitelik sınıflandırmasına sahip olanlar turuncu yahut turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları ortada köri, zerdeçallık, zencefil, kimyon, toz tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin adları burada bitmiyor. Bu tarz şeylerin canipı silsile yeryüzünde henüz katı çok baharat bulunmaktadır. Gördüğünüz kadar baharatlar, farklı gestaltları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Hatta temelı baharatlar ana sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmuştur. Sınıflandırma kategorilerinin dışında tutulmalarının anayasa nedeni hiç şüphesiz nadir olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetieğlenceli ve özel iş gerektiren kesif ve kırıcı tatlar oldukları derunin çoğunlukla değersiz miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak gökçe haşhaş yahut zahter kadar baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem berenarı şifalı hem bile özellikle yumuşaklarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori dışında bileğerlendirilebilecek özge baharatlar ise baharat karışımlarıdır. Bu karışımlar, birden bir tomar baharatın münasip oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. Ekseri ete zevk dâhil etmek kadar yalnızçlarla kullanılmaktadır. Hatta bu baharat karışımı ile etinizi pişirmeden önce büsbütün baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çeşit baharat Türk mutfağında çok kıymettar bir yere sahiptir. Bu yedi baharat, Rum sınırları içinde en yaygın kullanılan tatlar ortada yer almakta ve dolayısıyla Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Pıtrak kullanımları nedeniyle yiyeceklerde hoppadak üstelik edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört karşı artırırlar. Rum mutfağında son rütbe uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çeşit, alelumum bir arada baharat seti olarak satılmaktadır. Özellikle Maşrık ve Güneydoğu Rum mutfağında önemli bir yere sahip olan toz yahut pul kadar biber bazlı baharatlar hoppadak hoppadak tüm yemeklerin ana malzemesidir. Üretimi derunin ziynet biberi adı verilen özel bir biber türü gerektiren bu baharat türü, katkısızlıklı gestaltsıyla da basar dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Katkısızlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, organik baharat ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi anayasa baharat ortada yer meydan hem bile Güneydoğu Rum ile özdeşleeğlenceli ve biber özü derunaziz bir özge baharat ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının elmastıraşı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu baharat, özge biber baharatlarından farklı olarak toz kıvamı ve rengiyle hoppadak üstelik edilir. Hatta şiddetlilığın pullardan farklı olarak ağızda henüz geç yayılması da İsot’u bu denli özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharatın karışımı olan ancak farklı bir gestaltya sahip olan baharat Poy Spice’dir. Poy baharatı, özellikle kahvaltıda alelumum serpmek ve zeytinyağı ile tüketilen katkısızlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk sağlamak derunin Poy Spice’ı tercih edebilirsiniz.
Rum mutfağının talihı Seven Spices
Yedi baharatın ihtimal bile en malum üyesi olan karabiber, hem adet hem bile toz halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve beyaz et ürünlerinde aracısız pişmiş gıdaların üzerine konularak yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü baharat, hamam iklimlerde yetieğlenceli karabiberlerden gestaltlır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kadar ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları nedeniyle karabiber üretimi derunin mükemmeldir. Hatta yemeğe pişirme sırasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin anayasa yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı cihetü sindirimi kolaylaştırması ve sindirim sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle elverişli miktarlarda tüketildiğinde sindirim sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi baharat ortada bir ayrıksı talih olan kekik, geniş bir tasarruf meydanı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları içinde iyi miktarda yetişmesi, kekiğin birgeniş varyasyonda kullanılmasının ana sebebidir. Dirimlik nazire konusu evetğunda, birgeniş ulaması olan insanoğlu cisim sistemi derunin iyidir. Kekik otu kadar temelı çay türleri hasetn sonunda yorgunluğu bastırmak derunin yerinde gelebilir. Bir özge baharat ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en müstehap baharatlarından biri evetğu derunin Rum’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde et ürünlerine lezzet katan bu baharat hoppadak hoppadak her yemekte kullanılabilir. Baharın derunindeki esanslara bağlı olarak farklı meallara yerinde gelebilmektedir. Bu açıdan derunerik ve hammaddelere gereğince uzmanlardan hamil alarak ürünleri dağıtırken tasarruf önerilerine uyabilirsiniz.
Habbe anayasa direği olan baharat çeşitleri ve aş damı kullanımları, güzel orantıda ve güzel miktarda kullanıldığında her evetşfecir kullanıcıevet yerinde gelebilir.
Olağandışı ve kara düzen baharatlar
Sayısız baharat çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın canipı silsile karışım gestaltsına sahip olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini allıkıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, alelumum birkaç baharatın ve bu baharatlara haremlik eden aromatik otların karışımıdır. Oldukça pop olan bu karışımlar hem pratik hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği nedeniyle adından sıkça nazire ettiren karışım ise Tuzot baharat çeşitleridir. Tuzot baharatını her türlü dolgun ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok henüz fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her dakika canipınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi serica baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin ana maddesi kişniştir. Fakat birgeniş farklı baharat derunerir. Türk köftesine adını veren en anayasa maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap kadar yiyeceklerde yaygın olarak kullanılan bu ürün sayesinde hem damağınızda zevk bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem bile yiyecekleri henüz hızlı sindirir ve katkısızlıklı bir ekmek yersiniz. Bir özge kara düzen baharat ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Ilişikşi tadı sayesinde özellikle salatalar derunin uygundur. Fakat sumak baharatı alelumum salatalarda, çorbalarda yahut et yemeklerinde kullanılır. Ne abşların saf özlerinde antioksidan derunerdiğini merak ediyorsanız ürün birtakımnda inceleyebilirsiniz.